Żywienie pacjentów onkologicznych w praktyce klinicznej
Write your awesome label here.
Szczegóły kursu
-
Prelegenci: mgr Ula Oskwarek
-
Certyfikat: imienny
-
Czas szkolenia: ok. 90 min
-
Nagranie: dostęp na 30 dni (więcej )
Dla kogo jest to szkolenie?
Webinar skierowany jest do dietetyków klinicznych, dietetyków pracujących w poradniach, szpitalach i praktykach prywatnych, a także studentów dietetyki, którzy chcą dowiedzieć się więcej na temat praktycznego wykorzystania kwasów omega-3 w diecie pacjentów onkologicznych.
Certyfikat
Imienny certyfikat dostępny do pobrania po ukończeniu szkolenia.

Czego dowiesz się na szkoleniu?
Jakie zagrożenia żywieniowe wiążą się z chorobą nowotworową
i dlaczego w diecie pacjentów onkologicznych nie tylko „kalorie muszą się zgadzać”.
Jak radzić sobie z dolegliwościami,
które zgłasza pacjent - co zalecać, a czego unikać przy biegunkach, zaparciach, nudnościach, zaburzeniach smaku i zapachu.
Dlaczego kwasy omega-3 (EPA i DHA)
powinny być stałym elementem diety pacjenta onkologicznego?
Czy mamy jasne rekomendacje
dotyczące stosowania kwasów omega-3 u pacjentów onkologicznych?
Jak prowadzić pacjenta onkologicznego
na różnych etapach leczenia – od diagnozy, po radioterapię, chemioterapię czy operację.
Jak skutecznie komunikować się z pacjentem
i jego rodziną, aby zwiększyć przestrzeganie zaleceń żywieniowych.
Co w programie
1.
Najczęstsze zagrożenia żywieniowe u pacjentów onkologicznych
2.
Jakie postępowanie dietetyczne wdrożyć przy biegunkach, zaparciach, nudnościach, zaburzeniach smaku i zapachu itp
3.
Kwasy omega-3 w praktyce klinicznej
4.
Jak zmienia się rola dietetyka od momentu diagnozy, przez okres chemioterapii, radioterapii i przygotowania do zabiegu chirurgicznego
5.
Przykłady pacjentów z praktyki klinicznej
Write your awesome label here.
Zarejestruj się już dziś!
Dołącz do nas, aby wykorzystać najnowsze odkrycia naukowe i praktyczne wskazówki w codziennej praktyce klinicznej.
Ula Oskwarek
Dietetyk kliniczny,
absolwentka Akademii Leczenia Żywieniowego POLSPEN oraz członek Polskiego
Towarzystwa Żywienia Pozajelitowego, Dojelitowego i Metabolizmu. Na co dzień
pracuje w Narodowym Instytucie Onkologii im. Marii Skłodowskiej-Curie, oddział
w Krakowie, gdzie specjalizuje się w kompleksowej opiece żywieniowej nad
pacjentami onkologicznymi. Jej główne obszary działalności to przygotowanie
chorych do leczenia (prehabilitacja), opieka okołooperacyjna oraz konsultację w
zakresie żywienia dojelitowego i pozajelitowego. W swojej pracy koncentruję się
się na poprawie jakości życia pacjentów poprzez indywidualnie dostosowaną
terapię żywieniową.
Write your awesome label here.
Bilety
-
Dostęp do transmisji szkolenia na żywo
-
Imienny certyfikat uczestnictwa - do pobrania w dniu szkolenia
-
Dostęp do transmisji szkolenia na żywo
-
Imienny certyfikat uczestnictwa - dostępny do pobrania przez 30 dni
-
Dostęp do nagrania ze szkolenia przez 30 dni