Wpływ strategii żywieniowych na libido kobiet i mężczyzn
Szczegóły kursu
-
Prelegenci: Klaudia Łakoma
-
Certyfikat: imienny
-
Czas szkolenia: ok. 90 min
-
Nagranie: dostęp na 30 dni (więcej )
Dla kogo jest to szkolenie?
Webinar jest skierowany do ekspertów-dietetyków i
osób profesjonalnie zajmujących się żywieniem człowieka, którzy chcą pogłębić swoją wiedzę z zakresu żywienia podczas leczenia onkologicznego, obejmującego również żywienie medyczne jako element leczenia żywieniowego.
Certyfikat
Imienny certyfikat dostępny do pobrania po ukończeniu szkolenia.
Czego dowiesz się na szkoleniu?
Co wiemy o libido?
I dlaczego to ważne by mówić o nim głośno. Case moich pacjentów.
Czy odchudzanie i popularne diety wspierają zdrowie seksualne?
Zbadamy, jak wpływają na libido zmiany masy ciała oraz popularne praktyki żywieniowe, i które z nich sprzyjają zdrowiu hormonalnemu i płodności.
Czy istnieją produkty, które realnie wspierają libido?
Dowiesz się, które składniki w diecie mają wpływ na zdrowie seksualne i płodność.
Jakie znaczenie ma jedzenie emocjonalne dla funkcji seksualnych?
Przyjrzymy się, w jaki sposób jedzenie w odpowiedzi na stres może wpływać na libido oraz jakie strategie żywieniowe pomagają zarządzać emocjami.
Jaki rozkład makroskładników buduje dobre zdrowie seksualne:
high carb czy może dieta ketogeniczna?
Jaki jest styl życia, który negatywnie wpływa na libido i funkcje seksualne.
Dowiesz się jak kompleksowo budować styl życia i nawyki, które mogą realnie wzmacniają libido i zdrowie seksualne.
Co w programie
1.
Co mówią badania naukowe o libido, ale też doświadczenie w pracy 1:1.
2.
Wpływ poszczególnych produktów w diecie i makroskładników na zdrowie seksualne.
3.
Wyzwania zdrowotne pacjentów, a libido i płodność.
4.
Styl życia, a libido.
Zarejestruj się już dziś!
Dołącz do nas, jeśli chcesz być na bieżąco z aktualną wiedzą medyczną i praktyką kliniczną.
Klaudia Łakoma
Dietetyczka i mentorka stylu życia, która każdego dnia za pośrednictwem mediów społecznościowych inspiruje tysiące osób do wdrażania wspierających ich zdrowie nawyków. Propaguje koncepcję ewolucji, nie rewolucji. Zajmuje się pracą z pacjentami zmagającymi się z wyzwaniami zdrowotnymi, doskonale łącząc wiedzę naukową z praktyką. Podkreśla, że żywienie to coś absolutnie indywidualnego. W 2019 roku ukończyła studia magisterskie na Uniwersytecie Medycznym we Wrocławiu. Aktualnie kontynuuje pracę naukową. Założycielka platformy Łakomi na wiedzę, autorka bestsellerowych gotowych jadłospisów i ebooka "Jak pokonałam insulinooporność". Ekspertka marki Naturell.
Bilety
-
Dostęp do transmisji szkolenia na żywo
-
Imienny certyfikat uczestnictwa - do pobrania w dniu szkolenia
-
Dostęp do transmisji szkolenia na żywo
-
Imienny certyfikat uczestnictwa - dostępny do pobrania przez 30 dni
-
Dostęp do nagrania ze szkolenia przez 30 dni