Rola
maślanu sodu w regeneracji tkanek
Szczegóły kursu
-
Prelegenci: Maja Czerwińska-Rogowska
-
Certyfikat: imienny
-
Czas trwania: 90 min
-
Nagranie: dostęp na 30 dni
Dla kogo jest kurs?
Webinar skierowany jest do ekspertów-dietetyków i
osób profesjonalnie zajmujących się żywieniem człowieka, którzy chcą dowiedzieć
się więcej na temat maślanu sodu w opiece okołooperacyjnej, onkologicznej i
żywieniu klinicznym.
Certyfikat
Imienny certyfikat dostępny do pobrania po ukończeniu kursu.
Czego dowiesz się na kursie?
Czym jest kwas masłowy i dlaczego jest kluczowy dla
zdrowia jelit?
Jakie jest działanie kwasu masłowego?
Kwas masłowy w opiece okołooperacyjnej
Maślan sodu jako profilaktyka choroby nowotworowej. Co
wiemy o suplementacji podczas leczenia onkologicznego?
Czy maślan sodu jest bezpieczny? Czy są
przeciwwskazania?
Jakie jest zastosowanie maślanu w praktyce klinicznej i
szpitalnej?
Co w programie
Wpływ
maślanu na proliferację komórek
Paradoks maślanu. Działanie przeciwnowotworowe.
Zastosowanie maślanu sodu u pacjentów onkologicznych
Czy tylko
nowotwór jelita grubego?
Zastosowanie maślanu w opiece okołooperacyjnej
Prehabilitacja
Wpływ maślanu sodu
na regulację układu immunologicznego oraz stanów zapalnych
Rola maślanu sodu w regulacji mikrobiomu
i wpływ mikrobioty na proces zdrowienia tkanek
Maja Czerwińska-Rogowska
Dietetyk kliniczny
specjalizujący się w onkologii i zaburzeniach hormonalnych. Od 2015 pracuje w
szpitalnym zespole żywieniowym, gdzie zajmuje się przede wszystkim pacjentami niedożywionymi
i żywionymi dojelitowo. Autorka licznych publikacji i szkoleń dla dietetyków.
Wykładowca Pomorskiego Uniwersytetu Medycznego w Szczecinie. Prelegentka na
konferencjach krajowych i międzynarodowych. Swoją wiedzę popularyzuje
nagrywając podcast i pisząc artykuły naukowe i popularnonaukowe (www.drmajaczerwinska.pl).