Niedokrwistość z niedoboru żelaza
Write your awesome label here.
Szczegóły kursu
-
Prelegenci: Ewa Stachowska
-
Certyfikat: imienny
-
Czas szkolenia: ok. 90 min
-
Nagranie: dostęp na 30 dni (więcej )
Dla kogo jest to szkolenie?
Webinar skierowany do dietetyków, lekarzy dietetyków oraz wszystkich osób zainteresowanych tematyką mikroboty i probiotykoterapii oraz problematyką niedoboru żelaza.
Certyfikat
Imienny certyfikat dostępny do pobrania po ukończeniu szkolenia.

Czego dowiesz się na szkoleniu?
Jak rozpoznać czynniki ryzyka niedoboru żelaza
Jak planować diety bogate w żelazo
Jaki jest właściwy dobór suplementów
Jakie jest znaczenie probiotyków i prebiotyków
Co w programie
1.
Normy
zapotrzebowania i przyczyny niedoborów
2.
Omówienie podstaw fizjologii żelaza
3.
Źródła żelaza w diecie i ich biodostępność
4.
Różnice między żelazem hemowym (odzwierzęcym) a niehemowym (roślinnym)
5.
Przegląd diet a gospodarka żelazem
6.
Wskazówki dla osób będących na diecie wegetariańskiej i wegańskiej
7.
Suplementacja – formy i zalecenia
8.
Probiotyki, prebiotyki i odchudzanie
9.
Znaczenie redukcji masy ciała dla poprawy homeostazy żelaza u osób z nadwagą lub otyłością
Write your awesome label here.
Zarejestruj się już dziś!
Nie przegap szansy na pogłębienie swojej wiedzy. Dołącz do nas, aby wykorzystać najnowsze odkrycia naukowe i praktyczne wskazówki w codziennej praktyce klinicznej.
Ewa Stachowska
Specjalista biologii medycznej i nauk o żywieniu. Doświadczenie zawodowe zdobyła m.in. w Instytucie Chemii Bioorganicznej PAN w Poznaniu, Collegium Medicum UJ, Universidad de Navarra (Hiszpania), Strydehlyde University (Wielka Brytania). Kieruje Zakładem Biochemii i Żywienia Człowieka PUM. Bada nowoczesne rozwiązania w dietoprofilaktyce i dietoterapii.
Obecnie koncentruje się na badaniu mikrobioty jelitowej w kontekście żywienia osób z chorobami przewodu pokarmowego oraz niealkoholowej choroby stłuszczeniowej wątroby.
Dorobek naukowy prof. Ewy Stachowskiej obejmuje ponad 150 publikacji opublikowanych w większości w recenzowanych czasopismach w tym z zagranicznych z listy filadelfijskiej. Sumaryczny impact factor z lat 2015-19 wynosi ponad 160, indeks Hirscha 13. Liczba cytowań (bez autocytowań) 474.
Obecnie koncentruje się na badaniu mikrobioty jelitowej w kontekście żywienia osób z chorobami przewodu pokarmowego oraz niealkoholowej choroby stłuszczeniowej wątroby.
Dorobek naukowy prof. Ewy Stachowskiej obejmuje ponad 150 publikacji opublikowanych w większości w recenzowanych czasopismach w tym z zagranicznych z listy filadelfijskiej. Sumaryczny impact factor z lat 2015-19 wynosi ponad 160, indeks Hirscha 13. Liczba cytowań (bez autocytowań) 474.
Write your awesome label here.
Bilety
-
Dostęp do transmisji szkolenia na żywo
-
Imienny certyfikat uczestnictwa - do pobrania w dniu szkolenia
-
Dostęp do transmisji szkolenia na żywo
-
Imienny certyfikat uczestnictwa - dostępny do pobrania przez 30 dni
-
Dostęp do nagrania ze szkolenia przez 30 dni