Dietetyka onkologiczna w ujęciu praktycznym
Szczegóły szkolenia
-
Prelegent: Maja Czerwińska-Rogowska
-
Certyfikat: imienny
-
Czas szkolenia: ok. 90 min
-
Nagranie: dostęp na 30 dni
Dla kogo
Zapraszamy ekspertów-dietetyków i osób profesjonalnie zajmujących się żywieniem człowieka, którzy
chcą widzieć więcej o żywieniu podczas leczenia onkologicznego, w tym w
zakresie żywienia medycznego jako elementu leczenia żywieniowego.
Certyfikat
Imienny certyfikat dostępny do pobrania po ukończeniu szkolenia.
Czego
dowiesz się na szkoleniu
Co w programie
Założenia
diety pacjenta onkologicznego
Czy coś
się zmieniło? Czy badania naukowe wykazały przełom w onkologii?
Pacjent
onkologiczny
Założenia
diety vs realizacja - czy możemy to poprawić?
Żywność
specjalnego przeznaczenia medycznego
Co mówią
badania naukowe? Czy każdy pacjent onkologiczny tego potrzebuje?
Praktyczne
przykłady z "życia gabinetowego"
Trudni pacjenci z nowotworami żołądka i trzustki. Case study - omówienie przypadków i
postępowania u pacjentów
Maja Czerwińska-Rogowska
Dietetyk kliniczny
specjalizujący się w onkologii i zaburzeniach hormonalnych. Od 2015 pracuje w
szpitalnym zespole żywieniowym, gdzie zajmuje się przede wszystkim pacjentami niedożywionymi
i żywionymi dojelitowo. Autorka licznych publikacji i szkoleń dla dietetyków.
Wykładowca Pomorskiego Uniwersytetu Medycznego w Szczecinie. Prelegentka na
konferencjach krajowych i międzynarodowych. Swoją wiedzę popularyzuje
nagrywając podcast i pisząc artykuły naukowe i popularnonaukowe (www.drmajaczerwinska.pl).