Czy
nowotwór wybaczy wszystkie błędy dietetyczne?
Write your awesome label here.
-
Prelegent: Joanna Grupińska
-
Certyfikat: imienny
-
Czas transmisji: 70 minut
-
Nagranie: dostęp na 30 dni.
Dla kogo?
Webinar jest skierowany do dietetyków - w szczególności dietetyków klinicznych - a także profesjonalistów zajmujących się żywieniem człowieka, którzy pragną poszerzyć swoją wiedzę na temat pracy z pacjentem onkologicznym w gabinecie dietetycznym oraz zastosowania żywienia medycznego jako wsparcia dietoterapii.
Certyfikat
Imienny certyfikat dostępny do pobrania po ukończeniu kursu.

Szczegóły kursu
Czego dowiesz się na kursie?
Write your awesome label here.
Co w programie?
Zalecenia
żywieniowe w przypadku
chemioterapii,
radioterapii i immunoterapii u pacjentów onkologicznych – na co szczególnie
zwrócić uwagę
Niedożywienie,
kacheksja, sarkopenia
– co
dietetyk może na to poradzić?
Rola
kwasów tłuszczowych omega-3
w
leczeniu pacjentów onkologicznych
Dieta
pacjenta onkologicznego
– gdzie
jest miejsce na ONS?
Diety alternatywne
w onkologii
– na
czym polegają i co mówią na ich temat badania
Joanna Grupińska
dietetyk, absolwentka Wydziału Lekarskiego II Uniwersytetu Medycznego im. Karola Marcinkowskiego w Poznaniu – kierunku Dietetyka oraz Podyplomowego Studium Przygotowania Pedagogicznego w Zakresie Dydaktyki Medycznej. Absolwentka studium doktoranckiego, realizowanego na wymienionym Uniwersytecie, zakończonego obroną rozprawy doktorskiej, pt. „Zmiana stanu odżywienia, sposobu żywienia i jakości życia kobiet z rakiem piersi w trakcie pooperacyjnej chemioterapii”. Obecnie adiunkt w Katedrze i Zakładzie Chemii Medycznej i Medycyny Laboratoryjnej oraz starszy asystent dietetyki Wielkopolskiego Centrum Onkologii. Autorka kilkunastu publikacji o zasięgu krajowym i międzynarodowym oraz prelegent wielu wystąpień konferencyjnych. Zainteresowania: profilaktyka żywieniowa, dietetyka onkologiczna, leczenie żywieniowe, nutrigenomika.
